woensdag 19 december 2012

Grote trek


Soms heb je grote trek. En bij grote trek is dit een ideaal gerecht. Het vult en het is heerlijk.
Oja, het is ook veganistisch!



Marokkaanse linzenschotel voor 4 personen.

Benodigdheden:

Grote pan met deksel

Ingrediënten:

1 grote ui, eventueel ook lenteui of bosui
3 tenen knoflook
peper en zout naar smaak, eventueel cayennepoeder.
Ras el hanout kruiden (Anders een mengsel van 1/2 el kurkuma, 1/2 el paprikapoeder, 1/2 el komijnzaad en 1/2 el korianderpoeder)
ca. 400 gram gedroogde rode linzen
1 blik tomatenblokjes
2 aardappelen in blokjes gesneden (Eventueel: wortelen, pompoen.)
1 liter groente/kruiden bouillon
Turks brood

Bereidingswijze:

Snijd de ui fijn en fruit deze op middelhoog vuur. Voeg fijn gesneden knoflook toe.
Voeg de kruiden toen en laat dit zo'n 3 min sudderen.
Doe de linzen er bij en roer alles goed door elkaar zodat de linzen gaan glanzen. De tomatenblokjes kunnen er nu bij, meng het geheel goed. Voeg de aardappelen toe en eventueel nog andere groente.
Giet langzaam de bouillon bij de linzen, deze moeten net onder staan.
Roer het geheel door en laat het op laag vuur in ca. 20 min gaar sudderen.
Is het te droog? Voeg dan nog wat bouillon toe.

Serveer met Turks brood.
Smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten